تاب آوری و انتظار از ازدواج
تاب آوری و انتظار از ازدواج
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی برنامه آموزش پیش از ازدواج به روش انجل و رایت بر نگرش به ازدواج، تاب آوری، انتظار از ازدواج در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود.
روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون و پسآزمون با گروه کنترل بود.
جامعه آماری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر تبریز در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ بودند که در مقاطع کارشناسی و دکترای حرفه ای مشغول به تحصیل بودند.
آزمودنیها به تعداد ۳۰ نفر بودند که به روش نمونهگیری تصادفی از میان دانشجویانی که متقاضی شرکت در این دوره بودند انتخاب گردیده و در دو گروه ۱۵ نفری آزمایش و کنترل گمارده شدند.
گروه آزمایش در ۶ جلسه ۶۰ دقیقهای آموزش پیش از ازدواج به روش انجل و رایت دریافت کردند و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد
داده ها با استفاده از مقیاسهای روانسنجی نگرش به ازدواج براتن و روزن (۱۹۹۸)، تابآوری کانر و دیویدسون (۱۹۹۱-۱۹۷۹) و انتظار از ازدواج جونز و نلسون (۱۹۹۷) گردآوری شد.
جهت تجزیهوتحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار و در بخش استنباطی از تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
برآیندهای آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد آموزش پیش از ازدواج بر نگرش به ازدواج (۰۰۳/۰p=، ۸۶۲/۱۰F=)، تاب آوری (۰۰۱/۰p<، ۷۱۸/۲۴۹F= ) و انتظار از ازدواج (۰۰۱/۰p<، ۸۹۲/۴۳F= ) مؤثر بود؛
بنابراین میتوان گفت که استفاده از این آموزش پیش از ازدواج بر روی نگرش درباره به ازدواج، تاب آوری و انتظارات ازدواج مؤثر است.
اثربخشی برنامه آموزش پیش از ازدواج
بر نگرش دربارۀ ازدواج : تاب آوری و انتظار از ادواج
ازدواج یا پیوند زناشویی یک رابطه دگر جنس گراست ،زناشویی یک پیوند فرهنگی و اغلب قانونی حقوقی به رسمیت شناخته شده بین افرادی به نام همسر یا شوهر است. ازدواج یک پیوند حقوقی نیز بشمار می آید زناشویی تعهداتی را بین افراد پیوند داده شده و نیز بین آنها و فرزندانشان و بین آنها و خویشاوندان سببیشان برقرار میکند. ازدواج تقریباً یک پدیده جهان فرهنگی است.