تاب آوری و کیفیت زندگی
تاب آوری و کیفیت زندگی
جامعه معلولان استان کرمانشاه به میزبانی و حمایت اداره بهزیستی شهرستان کرمانشاه برگزارمیکند مدرس و تسهیلگر این دوره دکتر محمدرضا مقدسی مترجم بیش از ۳۰ عنوان کتاب و مدیر و موسس خانه تاب آوری است .جامعه معلولان ایران بصورت دوره ای کارگاههای تخصصی تاب آوری برگزار میکند.
مشارکت اجتماعی و مهارت آموزی واژه های طلایی تاب آوری معلولین است . با یکدیگر بودن سرمایه ماست و قدرت تاب آوری ما را در پیشگیری ، مقابله و برگشت به روزهای خوب زندگی تسهیل میکند چرا که اجتماعی کردن یک موضوع قدرت راه حل آن موضوع را افزایش میدهد.
در این مختصر قصد وهدف ما پرداختن به زندگی معنوی واهمیت و ضرورت آن نیست همین طور قصد ورود به مقوله و مساله مهم مهارت آموزی در زندگی معلولین را نداریم که این هردو بسیار پردامنه و مبسوط بایستی مورد توجه قرار گیرد.
مشارکت و فعالیت های مبتنی بر اجتماع معلولین دو گروه اصلی وعمده را به ما معرفی میکند گروه اول و اصلی که در واقع خود اجتماع یا جامعه معلولین هستند که میتوان آن را به ذینفعان و صاحب نفوذان در جامعه معلولان هم تقسیم بندی کرد.
اما گروه دیگر یا گروه دوم شامل سازمان ها و پژوهشگران و مربیان و…هستند که میتوانند با تعامل سازنده و مثبت با گروه اول سبب توسعه تاب آوری باشند.
به نظر میرسد اولویت اول در پیشگیری از بروز صدمات جسمی و روانی و انواع معلولیت ها معرفی تهدیدات و اطلاع رسانی ، آگاه سازی و آموزش باشد.
آموزش همیشه و در همه حال اثر بخش و راهگشاست و فقدان آموزش همیشه در همه حال و برای هر شخص میتواند آسیب زا باشد.
بنایراین در رتبه اول و اولویت اصلی تمامی برنامه های پیشگیرانه و توسعه تاب آوری ( آموزش) جای دارد.
تمامی این دوره های آموزشی برای همه علاقه مندان وشرکت کنندگان آزاد و رایگان خواهد بود .
کیفیت زندگی به نوعی ارزیابی وضعیت افراد در یک کشور یا یک منطقه است. این مفهوم بر اساس احساس رضایت کلی از زندگی تعریف میشود و توسط بر آورد ذهنی ارزیابی و تعیین میشود. ابعاد کیفیت زندگی شامل رضایت از زندگی، نقش و کارکرد اجتماعی، اقتصادی و سلامت روانی و جسمانی میشود این مفهوم به عنوان یک معیار در علوم اجتماعی استفاده میشود و در زندگی روزمره و فرهنگ لغت فرهنگی و سیاسی جای دارد.
مشاهدات کاهش کیفیت زندگی معلولین را نسبت به افراد سالم نشان میدهد. محدودیتهای جسمی و استقلال باعث کاهش نمره کیفیت زندگی در این گروه میشود معلولین به عنوان یک اقلیت بزرگ در جامعه، اغلب پیش می آید که از حقوق خود محروم میشوند و یا فرایند توسعه و مخاطرات جدید برای آنها چالشهای جدیدی ایجاد میکند تحقیقات نشان داده که حمایت اجتماعی یک عامل مهم در پیشبینی سلامت افراد و بویژه تاب آوری آنهاست.
بررسی ارتباط بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی معلولین نشان دهنده اهمیت آن در بهبود شرایط زندگی این گروه است همچنین، بهبود کیفیت زندگی معلولین جسمی-حرکتی نقش موثر در کاهش آسیبهای روانی، سرخوردگی، و احساس بیگانگی از جامعه و خود، بزهکاری و نارضایتی از زندگی دارد
[…] در خاتمه این مطلب آورده است که نقش سازمان بهزیستی در تابآوری اجتماعی بسیار حیاتی است و با توجه به چالشهای اجتماعی […]
[…] تعیین اهداف واقعبینانه و اعتماد به نفس هستند. آموزش تاب آوری نه تنها از طریق برنامههای رسمی، بلکه همچنین از طریق […]
[…] آموزش تاب آوری نه تنها از طریق برنامههای رسمی، بلکه همچنین از طریق فرهنگ سازمانی و مدیریت صحیح فرآیندها نیز ارتقا مییابد. […]