سمینار تاب آوری و مهارتهای زندگی
سمینار تاب آوری و مهارتهای زندگی توسط توسط پلی کلینیک رسا با همکاری دانشکده علوم زیستی واحد تهران شمال با تدریس دکتر ریحانه جباری مدرس دانشگاه ُ مدرس ومترجم خانه تاب آوری برگزار میگردد.
گاهی برای شفافتر شدن اینکه مفهومی چیست، میتوان اینگونه آغاز کرد که آن مفهوم چه نیست! به راستی تاب آوری چه هست و چه نیست؟ در فضای مجازی فارسی اگر جستجویی کنیم، بسیار تعاریف برایش مییابیم و گاهی تشخیص سره و ناسره ممکن است سخت بنماید.
به عنوان مثال، تاب آوری تحمل کردن نیست! هنگامی که امر ناخوشایندی را تحمل میکنیم، منفعل هستیم و احتمالاً حال خودمان هم از این انفعال بد و بدتر میشود. اما در تاب آوری ما منفعل نیستیم، بلکه انتخاب میکنیم که سطح پذیرش، انعطاف پذیری و درک خود را از موقعیت افزایش دهیم.
وقتی به این شیوه فعالانه تاب آوری را انتخاب میکنیم، در مواقع بحران و هیجانات آزاردهنده نیز به خاطر داریم که انتخاب کرده ایم انعطاف پذیر باشیم.
حتی گاه تشخیص میدهیم که در این لحظه و این موقعیت، هیچ کاری نکنیم و این کاری نکردنِ فعالانه با تحملِ منفعلانه تفاوت بسیار دارد. تفسیر نادرست دیگر از تاب آوری این است که افراد تاب آور هیچگاه آشفتگی هیجانی و رنج را تجربه نمیکنند! گزاره درست این است که این افراد به مهارتهای مجهز شده اند که قادرند با ناملایمات و بحرانهای زندگی خود به نحو مؤثری سازگار شوند.
یکی دیگر از تعابیر نادرست از تاب آوری این است که آن را به اشتباه «برگشت پذیری» میدانند. تاب آوری برگشت پذیری نیست زیرا برگشتن به حالت اولیه اولاً غیرممکن است، درثانی اصلاً هدف تاب آوری چنین چیزی نیست و درضمن برگشت پذیری به هیچوجه پذیرش و امید و اشتیاق جهت بازسازی و احیا را در بر ندارد.
در کارگاه تاب آوری و مهارتهای زندگی، قصد داریم پس از آشنایی مخاطبان با این مفهوم و مؤلفه ها و فوایدی که دارد، بکوشیم مهارتهایی به افراد آموزش دهیم که تاب آوری را در خود پرورش داده و در برابر مسائل ریز و درشت زندگی و ناملایمات و بحرانها بتوانند عملکردی بهتری داشته باشند.
سمینار تاب آوری و مهارتهای زندگی صبح روز یکشنبه ۷ خرداد برگزار میگردد.