تاب آوری و اضطراب اجتماعی
تاب آوری و اضطراب اجتماعی
این اختلال عبارتست از ترس یا اضطراب آشکار دربارهٔ یک یا چند موقعیت اجتماعی، که در آنها فرد در معرض وارسی توسط دیگران و یا ارزیابی شایستگی ها قرار میگیرد.
تاب آوری و اضطراب اجتماعی مدیران مؤسسات قرآنی عضو اتحادیه تشکل های قرآنی کشور هدف اصلی پژوهش است
بدین منظور از ۸۳ مدیر مؤسسه قرآنی بصورت تصادفی ساده انتخاب و در پژوهش شرکت کردند.
برای سنجش مدیران از مقیاس تابآوری ) CD-RISC ( و اضطراب اجتماعی (SPIN) و برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است.
یافته: با توجه به یافته های پژوهش، ضریب همبستگی مثبت و با شدت متوسط) ۳٫۵۵۶ ( بین دو متغیر، تاب آوری و فوبیایاجتماعی وجود دارد.
با توجه به اینکه میزان معناداری) sig ( بدست آمده ۳٫۳۸۳ است پس فرضیه تایید می شود.
همچنین بین متغیرهای فوبیای اجتماعی، سن و تحصیلات با میزان معناداری) sig ( بدست آمده ۳٫۳٫۱ و ۳٫۵۶۲ ؛ نتیجه فرضیه سوم رد میشود.
همچنین در فرضیه چهارم، در بین مؤلفه های اضطراب اجتماعی، متغیر مؤلفه ناراحتی فیزیولوژیک دارای بیشترین اهمیت است و سهم بیشتری در تبیین متغیر وابسته دارد و پس از آن مولفه ترس و اجتناب توان تبیین واریانس را داشته است.
تاب آوری و اضطراب اجتماعی
مدیران مؤسسات قرآنی عضو اتحادیه تشکل های قرآنی کشور
اختلال اضطراب اجتماعی عبارتست از ترس یا اضطراب آشکار دربارهٔ یک یا چند موقعیت اجتماعی، که در آنها فرد در معرض وارسی توسط دیگران و یا ارزیابی شایستگی ها قرار میگیرد. در واقع گونه ای از ترس و دل نگرانی شدید است که با حضور در موقعیت های اجتماعی بوجود می آید
این موجب اختلال در عملکرد فرد خواد بود و کیفیت زندگی فرد و عملکرد سازمانی آنان را نیز تحت تاثیر منفی خود قرار میدهد به گونه ای که در بعضی موارد فرد مبتلا به اضظراب اجتماعی از منز ل خارج نمیشود و جتی ممکن از موقعیت های ادامه تحصیل و یا موقعیت های شغلی چشم پوشی کند.
لکنت ربان ، سرخ شدن، تعریق زیاد، لرزش، تپش قلب، احساس دل آشوب و بهم ریختگی و تشویش از علایم جسمی قابل دکر است که میتوان به آنها توجه داشت این مساله در علوم سازمانی و رفتار مدیران مورد توجه واقع میشود .
خانه تاب آوری دوره ویژه ای را برای تاب آوری مدیران و تاب آوری سازمانی برگزار میکند.