
تاب آوری و دیابت ( روز جهانی بهداشت )
دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که میتواند منجر به مشکلات شدید سلامتی شود. عصر امروز بمناسبت روزجهانی بهداشت اعضای سازمان مردم نهاد ( فردای سپید امید) و سایرفعالان و علاقه مندان عرصه سلامت اجتماعی در جلسه ای که در تالار اجتماعات کریس برگزار گردید با مبانی و تبعات روانشناختی بیماریهای مزمن بویژه دیابت آشنا شدند.
دستاوردهای پژوهشی و مطالعات تاب آوری در ارتباط با این بیماری ، عوارض و ویژگی های روانشناختی بیماریهای سخت درمان وبی درمان و برخی ازمهارتها ومولفه های تاب آوری از اهم موضوعاتی بود که مورد تاکید قرار گرفت .
سازمان جهانی بهداشت طبق رسم ، هرسال شعاری را انتخاب میکند که برای امسال بیماری دیابت اعلام گردیده بود.
بیماریهای مزمن سخت درمان وبی درمان علاوه بر عوارض تن کارشناختی دارای تبعات روانشناختی هم هستند و آموزش تاب آوری دراین خصوص قبل و بعداز ابتلا میتواند کارساز و مورد توجه باشد.
دیابت شایع ترین بیماری مزمن متابولیک است که منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران میشود. این بیماری با ایجاد بحران در ابعاد جسمی، روانی و معنوی، باعث افزایش استفاده از منابع معنوی به عنوان یک مکانیزم مقابله ای میشود. از متغیرهایی که موجب ارتقای کیفیت زندگی بیماران میشود. تاب آوری است که ابعاد مختلف زندگی بیماران را هماهنگ میکند و جهت سازگاری با بیماری لازم است. پژوهش حاضر باهدف تعیین ارتباط نیازهای معنوی و تاب آوری بر کیفیت زندگی در بیماران دیابتی انجام شد.
هم عوامل داخلی و هم عوامل خارجی بر تاب آوری تأثیر میگذارند. افراد متفاوت هستند، بنابراین سطوح انعطاف پذیری آنها نیز متفاوت است. برای مثال، بزرگسالانی که سطح حمایت اجتماعی بیشتری دارند، به احتمال زیاد دارای سطوح قویتری از تابآوری هستند.