تاب آوری تحصیلی ( بررسی شاخص های روان سنجی )
معرفی پرسشنامه تاب آوری تحصیلی (ARI)
تاب آوری تحصیلی فرآیند موفقیت در مدرسه را مورد مطالعه قرار میدهد .
پرسشنامه تاب آوری تحصیلی (ARI) توسط ساموئلز در سال ۲۰۰۴ ساخته شده و در واقع رساله دکتری ایشان بوده است.
سپس با گسترش مطالعه در سال ۲۰۰۹ با همکاری وو به چاپ رسید.
نسخه اصلی این پرسشنامه ۴۰ سوال را شامل میشود.
در هنجار ایرانی آن که توسط سرکار خانم مهرانه سلطانی نژاد و همکاران ایشان انجام و منتشر گردید تعداد سوالات این پرسشنامه به ۲۹ سوال تقلیل یافته و در نهایت برای این پرسشنامه سه عامل با عناوین مهارتهای ارتباطی، جهتگیری آینده، و مسئله محور/مثبتنگر تایید شدند.
اصل این مقاله در شماره پانزدهم فصلنامه تربیتی اندازه گیری در بهار ۱۳۹۳ منتشر شده است.
با کلیک بر تصویر زیر میتوانید دریافت نمایید
تعریف تاب آوری تحصیلی
تاب آوری تحصیلی به معنای دستیابی دانش آموزان به نتایج آموزشی خوب با وجود شرایط نامساعد و چالش ها از طریق تغییر رفتارهای موجود یا ایجاد رفتارهای جدید، مانند نظم، تمرین یا برنامه ریزی می باشد.
به عبارت دیگر، دانش آموزان مقاوم علیرغم وجود حوادث و شرایط استرس زا، سطح بالایی از انگیزه و پیشرفت را حفظ می کنند حتی اگر معرض خطر ضعف در مدرسه و در نهایت ترک تحصیل قرار گیرند. بنابراین نقش انگیزه ممکن است در تاب آوری تحصیلی محوری باشد.
مدارس و نهادهای آموزشی می توانند با راهکارهایی مانند برنامه ریزی استراتژیک و بهبود عملکرد در سطح مدارس به دانش آموزان آسیب پذیر و محروم کمک کنند تا به موفقیت برسند. ایجاد چنین شرایطی به دانش آموزان کمک می کند تا ثبات بیشتری پیدا کنند، تمرکز کنند و احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند که همگی بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی موثر خواهد بود.
مزایای بلندمدت دیگری نیز وجود دارد: برخی از فرایندها و روشهای مربوط به شکل گیری تاب آوری، به دانش آموزان امکان دسترسی به فرصتهایی را می دهد که قبلاً هرگز نداشته اند. به عنوان مثال، آموزش های مهارتی و کارآموزی با افزایش سطح تاب آوری در نوجوانان مزایای طولانی مدت شامل سلامت جسمی بهتر، افزایش امید به زندگی و سلامت روانی طولانی مدت برای آسیب پذیرترین رده سنی جامعه را فراهم می آورد.
باسلام حضور دستندرکاران سایت خانه تاب آوری اینجانب حسن امانی کارشناس ارشد مشاوره و راهنمائی که یکی از مولفه های موضوع پایان نامه ی من در خصوص تاب اوری بود که با راه اندازی این سایت بینهایت خوشحال ومنتظر مقالات بیشتری در این خصوص هستم ومشتاق یادگیری بیشتر در خصوص تاب آ.وری
با سلام و ادب ، توجه و تشویق شما مایه مباهات و دلگرمی ماست
با سلام .من دانشجوی کارشناسی ارشد هستم و میخواهم لیستی از شاخص های تاب آوری در حوزه های مختلف از جمله روانشناسی،کشاورزی ،صنعت و خدمات تهیه کنم. خواستم بپرسم شما میتونید به من کمک کنید؟
ممنون میشم اگر پاسخ دهید
با سلام و ادب ، پیام شما دریافت شد